Tuesday, June 19, 2012

tilik.

baru lepas berborak bersama bena.then baru 5 saat tadi kawan lama aku telefon.bercerita pasal,biasa lah.lepas tu membuatkan aku teringat satu peristiwa ni

dulu masa sekolah,time nak exam je.kawan kawan masing masing akan berkumpul.konon nak study group,tapi last last jadi sesi tilik menilik soalan.

kawan : iqa,kau rasa sejarah keluar apa
aku      : entah la.aku hafal je semua.kaka
kawan : kau agak masuk apa doh.gila nak ngadap semua *paksa ni
aku      : err.apa kata baca ni.blablablabla

sebaik tamat exam

kawan : hoi.semua masuk siottt.esok kitorang tanya lagi tau apa masuk.

dan ia nya berlarutan lah sampai ke zaman kolej.tiap sem ada je nak target menarget (adake?)
walaupun ktorang dah di ajar "jangan target mana mana soalan ye" dan sampai kan bab jodoh ni pun kadang kadang ada yang bertanya

kawan : kau rasa mamat ni ngam tak dengan aku
aku      : em em em.tak kot.sebab..blablablablabla
kawan : sampai hati.

dan hari ini.tak sampai tiga bulan,tiba tiba telefon aku berbunyi

1 new message received
0123456789

"kita da putus"

dan sebenarnya apa yang jadi itu semua nya secara kebetulan.mohon jangan mencari aku ya.

hoi.siapa ni ha.siapa siapa.