Monday, April 2, 2012

darah dan personaliti.

Darah A adalah Petani

berhati hati membuat keputusan.toleransi tinggi dengan kerja kerja fizikal dan tidak berulang, tidak mampu menerima perubahan dengan mudah,hilang minat pada satu satu hobi dengan mudah.terlalu mencuba unutk melupakan masa lampau,sikap pesimis pada masa hadapan.boleh berpura pura buat muka tenang walau hakikatnya sedang marah,memerlukan masa lama untuk pulih jika terluka,sensitif pada pandangan orang lain.menguruskan satu kerja sahaja dalam satu masa,membezakan antara kerja dan peribadi,sangat bertanggungjawab.

Darah B adalah pemburu

golongan yang periang.mempunyai aura yang kuat.pantas membuat keputusan,boleh menjadi sangat fleksibel,tidak kisah pada peraturan,menghormati penemuan sains dan praktikal. mengekal kan sepenuh minat terhadap apa yang di lakukan,tidak sukakan kerja yang berulang,
sukar melupakan hubungan terkini,tetapi mudah melupakan kenangan masa silam,seorang yang cool, bersifat objektif,walaupun selalu bergurau tapi boleh menjadi sangat pemalu,cepat menukar mood, tidak henti merungut bila kecewa,kreatif dan memiliki idea baru,tidak boleh membezakan kerja dan hobi,sukar menerima arahan dan tidak takut kan kritikan.

Darah AB adalah Ahli Kemanusiaan

sukar di mengerti,suka menjauhkan diri,menggunakan logik dari hati.sangat praktikal dan bagus dalam menganalisa,sukar membuat keputusan,cuba untuk menjadi rajin,kurang sabar,sangat sentimental tentang masa silam,boleh berasa sangat kecewa jika masalah tidak selesai,boleh menjadi moody sekelip mata,boleh menguruskan bidang kerja yang luas,cepat memahami, tidak terlalu bertanggungjawab,tidak rajin membuat 'follow up'.

Darah O adalah Pejuang

outgoing,sangat bermotivasi,ada ciri ciri pemimpin,sangat yakin dengan diri,jujur dan bertenaga,
mudah mengalah jika kerja di rasakan sia sia,positif tentang masa lampau,tidak menyesali masa silam,selalu bersikap tenang,memberi pandangan terbuka dengan jujur,keupayaan menumpu kan perhatian bergantung pada keadaan,boleh memimpin tapi mengabaikan perkara terperinci.

pee ass : benda paling tak best dalam diri aku,cepat berubah.boleh jadi aku periang dan sekelip mata jadi pendiam dan mengasing kan diri.pheww.korang?