Monday, January 16, 2012

kepercayaan dan kemusnahan.

bila si kekasih mula bertukar password

B : i bagi u password i,u bagi i password u.ok baby?
BY : ok ok.boleh je u.

bila putus

senah : apasal account pesbuk kau jadi macam tu?
BY : apa?apa?what the hackkkkk..


bila si kawan mula bertukar menjadi lawan

peah : aku bagitahu satu cerita tapi kau jangan bagitahu orang lain tau.kau sorang je.janji?
senah : ok ok.kita kan kawan dari dalam perut.janji.apa apa?

bila gadoh

senah : ala,kau bukan tak tahu si peah tu.dia penah cakap dekat aku dia blablabla
markonah : yeke ni senah..


bila kebebasan bertukar kebuasan

mak ayah : kau lah harapan mak.jangan malukan keluarga.jaga diri.jangan buat benda tak senonoh.ingat,kita keluarga baik baik.kau pandai budak nya.

anak : baik mak.akak ingat tu.mak jangan risau.akak takkan tipu dan buat benda jahat.

bila berjauhan

anak : kita enjoy malam ni.malam untuk si roy pula hari ni.yeyehh.
senah : mak kau tau tak kau macam ni? -.-


dandandan,bila kepercayaan yang diberikan kau salah guna.akan timbulkan satu perkara yang tak di ingin.sedar atau tidak sedar,manusia memang susah untuk menghargai kepercayaan. dan bila terjadi sesuatu,masa tulah rasa macam oh my my my aku percaya kau tapi kau buat sembang dekat aku.tak guna.jadi jadi jadi,jangan mudah mampercayai dan beri kepercayaan. sekian.